Cleo_Logo
/ Original Minerals

”Healthy hair begins when it’s free from stress. Reduce the chemical overload.”

Original Minerals

Stolta arbetar vi med det revolutionerande hårvårdssystemet Original Minerals, O&M. 

Vi märker en allt större efterfrågan och medvetenhet hos våra kunder kring naturliga metoder, med oro för kemikalier så som ammoniak, PPD och Resorcinol. Med O&M arbetar vi med fantastiska produkter som svarar för efterfrågan, för allt från ljust blonda till mustigt mörka toner. Produkterna är dessutom hållbara och kraftfulla, samtidigt som de täcker gråa hår.

O&M:s innehållsförteckning inkluderar många naturliga, välgörande och miljösäkra ingredienser, så som macadamianötolja, kokosolja, ökenpersika och akaciafrön.

/ Fritt från

AMMONIAK

Ammoniak används vanligtvis för att svälla håret och öppna hårsäckarna så att färgen kan tränga djupt in i cortex. För alla med känslig hud eller hårbotten är detta en ohälsosam tillsats. Vi har ersatt det med MEA – ett alkaliskt medel som efterliknar rollen som ammoniak, minus lukten, röda ögon och irritation.

/ Fritt från

PPD

Parafenylendiamin är en kemikalie som är känd för att orsaka dermatit, rodnad och svullnad i hårbotten och ansiktet. Vi har ersatt det med låga nivåer av PTDS (P-toluendiaminsulfat), vilket gör att upp till 50 % av PPD-allergiska stylister och kunder nu kan använda färg.

/ Fritt från

RESORCINOL

Resorcinol är ett populärt färgämne som är giftigt för vilda djur och det mänskliga immunsystemet. Beroende på nyansen har vi ersatt det med 2-Methylresorcinol eller 4-Chlororesorcinol – två kemikalier som är snällare mot miljön och med mindre potential att sensibilisera.

Färgens ingredienser från Australien och den australiska öknen.

Santalum Acuminatum - Desert Peach / Citrus Glauca - Desert Lime /  Acacia Victoriae - Acacia seeds.

Dessa ingredienser är rika på antioxidanter och fytosteroler som skyddar mot miljöpåverkan och har hälsofördelar för håret som återfuktar en torr och känslig hårbotten och skyddar håret under färgningsprocessen.

Deras signaturblandning av oljor.

Den australiska macadamiaoljan med högt näringsvärde och kokosoljan som penetrerar håret djupare är en riktigt vårdande superduo!

Oljeblandningen i färgen ger —

Förbättrad livlighet
Färg livslängd
Motverkar tovor
Förebygger hårutväxt
Djup hydrering och konditionering
Lugnar yvigt och oregerligt hår
Minskar oxidativ stress i hårbotten
Resultatet av Original Minerals CØRs nya färgningsteknik och ingredienser blir en bättre täckning med minskat innehåll av kemikalier, en skonsammare färgningsprocess för både kund, frisör och miljö och ett ännu mer glansigt resultat